Kickstart din karriereforandring

sæt retning i karrieren

Sæt retning i stedet for mål

Hvordan har du det med at sætte dig store mål? For ikke at tale om at forfølge og realisere målene? Føler du dig ofte ufokuseret og ude af stand til at holde dig til din plan?

Det er velkendt fra forskningen, at store og langsigtede mål ofte kan virke handlingslammende og dræbe ethvert initiativ. For nogle kan det ligefrem være angstprovokerende at sætte sig mål, og for høje ambitioner kan få os til at miste overblikket.

Måske kan du også genkende nogle af disse stærke følelser? Heldigvis kan du så samtidig ånde lettet op, når jeg fortæller dig, at det ikke blot er helt normalt, men også at der findes andre og bedre veje til forandring.

Hvis du virkelig vil flytte dig, er du meget bedre tjent med at tage mindre skridt til den store forandring. Fremfor at slå alt for store mål op, gælder det i stedet om at sætte retning og stille overkommelige – og realistiske – krav til dig selv.

Enhver forandringsproces erobres bedst i små bidder
Og den rigtig gode nyhed er, at også meget succesfulde iværksættere er nået i mål på netop den måde.

Prøv din idé af – skridt for skridt

For nu at blive konkret: I stedet for at kaste dig ud i store skift fra den ene dag til den anden, kan du starte med at gøre noget nyt i det små. Prøv fx en ny hobby eller tag et kursus, du længe har haft lyst til. Eller læs nogle bøger om det område, du interesserer dig for.

Du kan også gå efter at finde en sparringpartner eller mentor, der kan støtte dig i forandringsprocessen. Måske kan du få lov at afprøve din ide om en ny karriere et sted, fx ved at bytte job med en anden en dags tid eller to, eller, hvis du er jobsøgende, som et led i en virksomhedspraktik. Mulighederne er mange for at opdyrke noget nyt ved siden af det, du laver nu, og som gradvis kan vokse sig stort og levedygtigt.

Handling er nøglen til forandring.
Og meget vigtigt: Husk at udnævne alle de små ting,
der lykkes undervejs, til succeser!

Nogle mennesker er ganske vist gode til at sætte sig mål, lægge en plan og gå frem efter den. De er, hvad man kan kalde ’målstyrede’, og er sikre på, at de kan kontrollere fremtiden i den udstrækning, de kan forudsige den.

Men sådan er virkeligheden ikke. Det mest sandsynlige er, at målet med næsten usvigelig sikkerhed kommer til at ændre sig undervejs. Derfor er det langt mere effektivt at handle ved at tage mindre skridt, lære af dine erfaringer og om nødvendigt ændre retning undervejs.

Dit næste bedste skridt

Når du hele tiden styrer efter ’din næste bedste handling’, bliver du mere åben over for de nye muligheder, der helt sikkert opstår på vejen, og mindre sårbar over for uforudsete hændelser. Du sikrer dig på den måde, at hvert skridt du tager, hjælper dig videre til at tage det næste. Den positive følelse af at være i gang bliver din nye drivkraft. Med små skridt i fuld kontrol bliver det pludselig muligt og overkommeligt at komme fremad – og uden tvivl også meget sjovere.

Hvad skal være dit næste bedste skridt til den karriereforandring, du drømmer om?

Hvis du kan lide, hvad du netop har læst, så start f.eks. med at skrive dig op til mit nyhedsbrev. Her får du løbende ny viden og inspiration sammen med gode tilbud og værktøjer, der kan hjælpe dig med at sætte ny kurs på dit arbejdsliv. Her på min hjemmeside kan du også læse mere om mine styrkebaserede udviklingsforløb, der giver dig mod og handlekraft til at rykke på dine drømme og visioner.

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

… og modtag det bedste fra min blog. Her får du masser af inspiration og redskaber til at skifte kurs og aktivt forfølge drømmen om et meningsfuldt arbejdsliv.

Seneste indlæg:

Go with the flow

Der er al mulig grund til at bruge sommeren til at stoppe op og tænke over, om det er positiv eller negativ energi, der fylder din arbejdsdag.

Læs mere»
Scroll to Top